Νέα

Κλιματική κρίση: The point of no return?

“Φυσικά, μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, να θεωρήσουμε ότι έτσι εξελίσσεται το γήινο περιβάλλον και ότι οι πιο ισχυροί θα είναι και αυτοί που θα επιβιώσουν. Δυστυχώς για εμάς, η Μεσόγειος αποτελεί – σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες – hotspot της κλιματικής αλλαγής. Δηλαδή, ό,τι λαμβάνει χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, στη Μεσόγειο εμφανίζεται με πολύ μεγαλύτερη ένταση […]. Θα χρειαστεί, ειδικά στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή της, να γίνουν θεμελιώδεις αλλαγές και άμεσα, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε. Και ως πολίτες, θα πρέπει να το απαιτούμε.”

Στο πρόσφατο άρθρο του στην Kreport.gr, ο Δρ. Γιώργος Δικαίος, διδάσκων και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Ερευνητής της Έδρας UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία (ΕΚΠΑ) και του ΕΛΙΑΜΕΠ και Επιστημονικός Συνεργάτης του Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής, μοιράζεται τις σκέψεις του για την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις της αλλά και μια πιθανή λύση.

Για πλήρη πρόσβαση στο άρθρο, μεταβείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.kreport.gr/2023/07/22/klimatiki-krisi-the-point-of-no-return/?utm_source