Νέα

Πρόγευμα εργασίας στο ADF 2022, Climate Change Hub: Building up resilience

Ο Κόμβος Κλιματικής Αλλαγής (Climate Change Hub) συμμετέχει στο Athens Democracy Forum 2022 με τη διοργάνωση προγεύματος εργασίας στο Ζάππειο Μέγαρο, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:30.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της δράσης του Κόμβου για το διάστημα 2021-2022, πρώτο έτος λειτουργίας του. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η πιλοτική χαρτογράφηση των δράσεων του συνόλου των Δήμων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως διαμορφώθηκε με βάση τη δημόσια διαθέσιμη πληροφορία. Σημειωτέον ότι η ταξινόμηση έχει γίνει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Επίσης, θα παρουσιαστούν η διαδραστική πλατφόρμα (one stop shop) σε beta version και ο ιστότοπος του Κόμβου Κλιματικής Αλλαγής.

Βασικές επιδιώξεις του προγεύματος εργασίας είναι η ενημέρωση των φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κλιματικής αλλαγής και της ανθεκτικότητας για τις δυνατότητες που παρέχει ο Κόμβος Κλιματικής Αλλαγής, η συνδιαμόρφωση των προτεραιοτήτων της επόμενης χρονιάς και η ενίσχυση της δικτύωσης.

Έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι οργανισμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ αυτών: το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η Τράπεζα της Ελλάδος, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), η Οργάνωση ΓΗ, η Ecogenia – Γενιά με Όραμα, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Temes S.A | Costa Navarino, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών δικτύων και φορέων όπως το Resilient Cities Catalyst (RCC), το Covenant of Mayors και το C40.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα.